Світ

РФ не місце у Раді з прав людини – представник США в ООН

РФ не місце у Раді з прав людини - представник США в ООН

Росія непридатна до членства у Раді з прав людини – представник США при ООН

Рада з прав людини – це ключовий орган ООН, завданням якого є пропагування поваги до людей та їх захист по всьому світу.

Якщо Росію повторно оберуть до Ради з прав людини, то довіру до організації буде підірвано. Про це у понеділок, 9 жовтня, заявив представник зі спеціальних політичних справ Постійного представництва США при ООН Роберт Вуд під час засідання Ради Безпеки ООН.

Він зауважив, що Росія відкрито продовжує чинити воєнні та інші масові злочини, що робить її присутність у правозахисному органі неприпустимою. 

“Попри її намагання заперечити та перекласти провину, буду відвертим: саме дії Росії роблять її непридатною до членства у Раді з прав людини. Які ще докази необхідні міжнародній спільноті?”, – заявив Вуд.

Він додав, що Рада з прав людини є головним органом ООН з пропагування поваги до людей та їх захисту по всьому світу.

Зазначимо, Росія прагне знову приєднатися до Ради ООН з прав людини на майбутніх виборах. Її виключили звідти торік після початку війни проти України. В кінці вересня BBC отримало копію документа, в якому РФ обіцяє членам ООН знайти “адекватні розв’язання питань прав людини”.

Експерти ООН побували в селі Гроза Харківської області, де внаслідок російського ракетного удару загинули понад 50 мирних жителів. 

Європол став учасником Спільної слідчої групи (JIT), яка розслідує тяжкі міжнародні злочини в Україні, передусім скоєні російськими агресорами. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button