Світ

РФ через санкції почала експортувати пальне аж у Болівію

РФ через санкції почала експортувати пальне аж у Болівію

Фото: Совкомфлот (архивное фото)

РФ через санкції почала експортувати пальне аж у Болівію

Через західні санкції РФ довелося шукати нові ринки збуту. Росія поставляє нафту й нафтопродукти не лише в Болівію, а й до інших країн.

Росія почала експортувати нафту й нафтопродукти в Болівію, щоб допомогти країні розв’язати проблему нестачі палива внаслідок санкцій. Про це повідомляє Reuters, передає enkorr.

Зазначається, що через західні санкції Росії довелося шукати нові ринки збуту. Дані про трейдерів і відвантаження свідчать про те, що РФ поставляє нафту й нафтопродукти не лише в Болівію, а й до інших країн.

Після того, як у лютому 2023 року набуло чинності повне ембарго ЄС на імпорт російських нафтопродуктів, одним із найбільших покупців російського палива стала Бразилія. Крім того, Росія збільшила експорт у Венесуелу, Ямайку й на Кубу.

За даними LSEG, цього тижня судно Zeynep доставило до порту Аріка (Чилі) 33 тис. тонн дизельного пального. Zeynep вийшов з порту Приморська на Балтійському морі.

Ще одне судно – Sino Faith – завантажило 42 тис. тонн дизельного пального в балтійському порту Висоцьк. Частину вантажу було вивантажено у бразильському порту Паранагуа. Потім Sino Faith також попрямував до Арики.

За інформацією джерел, дизельне пальне з обох суден призначене для Болівії. Ця країна не має виходу до моря і тому покладається на регіональні порти. Болівійська державна енергетична компанія YPFB підтвердила, що очікує на постачання з Росії.

Раніше повідомлялося, що у Росії заявили про продовження постачань нафти в Угорщину та Словаччину.

Поставки нафти з РФ упали найбільше з початку великої війни

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

4 + 13 =

Back to top button