Світ

РФ бреше про “польських найманців” в Україні – Варшава

РФ бреше про польських найманців в Україні - Варшава

Уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформпростору Станіслав Жарин

Москва поширює брехню про участь підрозділів польських солдатів у війні та їхню масову загибель на українській території.

Російська пропаганда продовжує просувати брехню про масову участь “польських найманців” у війні в Україні. Про це 2 січня написав у Twitter уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарин.

Він опублікував скріншоти російських новин, у яких кремлівський політолог Олексій Подберезкін заявляє про “масові втрати серед польських добровольців”. Пропагандист запропонував передати тіла поляків з фронту в Україні до посольства Польщі в Москві або створити для них окреме кладовище на окупованій Росією території України.

“Ця тема – постійний елемент пропагандистських зусиль у російському інформпросторі, спрямованих на російську громадськість”, – наголосив Жарин.

За його словами, поширення російськими “експертами” неправдивого наративу про воюючі в Україні підрозділи польських солдатів є частиною прагнення Кремля зобразити Варшаву “розпалювачем війни”.

Раніше російський пропагандист Володимир Соловйов закликав росіян “не боятися вмирати”.

На службі у ФСБ. Як працює роспропаганда


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button