Світ

Режим Лукашенка – США вводять візові санкції проти представників президента – 1News

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Прапор Білорусі
Фото з відкритих джерел

Вони стосуються тих урядовців, які чинять тиск на журналістів, активістів та дисидентів

Сполучені Штати запроваджують візові обмеження проти представників влади режиму самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка. Про це повідомив Державний департамент США.

“… дії спрямовані на багатьох громадян Білорусі за їх причетність до серйозної екстериторіальної діяльності проти дисидентів”, – йдеться в повідомленні.

Зокрема Держдеп засуджує “подібну діяльність”, у тому числі намагання примусово повернути білоруську олімпійську чемпіонку Христину Тимановську під час літніх Олімпійських ігор у Токіо минулого року.

При цьому, США солідарні з усіма білорусами, які зазнали утисків у країні та за її межами через критику влади Лукашенка.

Як пояснили у Держдепі США, запровадження візових обмежень “є частиною комплексних зусиль із запобігання та реагування на акти транснаціональних репресій” з боку уряду, який чинить тиск на журналістів, активістів та дисидентів.

Також Вашингтон підтвердив свою “підтримку народу Білорусі” і знову закликав режим Лукашенка “припинити репресії”.

“Ми продовжуємо працювати з міжнародною спільнотою, щоб притягнути до відповідальності винних у репресіях та порушеннях прав людини в Білорусі”, – наголосили у США.

1News за темою: США не виключають превентивних санкцій проти Росії, – Псакі

Нагадаємо, що в кінці минулого року президент Білорусі Олександр Лукашенко підписав закон, що вводить кримінальну відповідальність за заклики до застосування санкцій щодо Білорусі, її громадян та організацій.

Згідно з текстом законопроєкту, якщо заклики звернені до пересічних осіб, то за такі дії загрожує позбавлення волі на строк до шести років.


Джерело

Back to top button