Україна

Ворог наступає на чотирьох напрямках – Генштаб


Ворог наступає на чотирьох напрямках - Генштаб

Минулої доби підрозділи ЗСУ відбили атаки загарбників у районах 16 населених пунктів.

Війська країни-агресора Росії продовжують зосереджувати зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Запорізькому напрямках. Про це повідомляє Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні у вівторок, 13 грудня.

Вказано, що на всіх інших напрямках ворог намагається стримувати дії підрозділів Сил оборони України, обстрілює позиції ЗСУ та цивільних об’єктів вздовж усієї лінії зіткнення, проводить інженерне обладнання оборонних рубежів та позицій.

Так, за минулу добу підрозділи ЗСУ відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка, Червонопопівка та Білогорівка Луганської області та Верхньокам’янське, Соледар, Яковлівка, Бахмутське, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Майорськ, Авдіївка та Мар’їнка у Донецькій області.

За добу противник завдав семи ракетних ударів, п’ять із яких – по цивільній інфраструктурі міста Костянтинівка Донецької області, а також здійснив 79 обстрілів із РСЗВ, у тому числі по місту Херсон. Є втрати серед мирних жителів.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках ситуація залишалася без істотних змін, ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Минулої доби ворог здійснив мінометні та артилерійські обстріли районів населених пунктів: Середино-Буда та Рясне Сумської області, а також Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Гатище, Волохівка, Охрімівка, Чавунівка, Амбарне, Дворічна, Кам’янка Харківської області.

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків та артилерії зазнали райони населених пунктів: Кислівка, Котлярівка, Табаївка, Берестове Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Новоєгорівка, Макіївка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районів населених пунктів Терни, Ямполівка, Торське Донецької області та Білогорівка Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів районів майже 12 населених пунктів, зокрема: Верхньокам’яне, Виїмка, Спірне, Білогорівка, Веселе, Соледар, Бахмутське, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Кліщіївка, Курдюмівка, Дружба.

На Авдіївському напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів ствольної та реактивної артилерії районів майже 20 населених пунктів, у тому числі: Залізне, Нью-Йорк, Красногорівка, Бердичі, Веселе, Авдіївка, Опитне, Водяне, Первомайське, Невельське, Красногорівка Донецької області.

На Новопавлівському напрямку ворог здійснив обстріли з артилерії різних типів районів населених пунктів Вугледар, Богоявленка, Новоукраїнка, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку противник здійснив обстріли з танків та артилерії населених пунктів Времівка Донецької області та Зелене Поле, Новопіль, Новодарівка, Малинівка, Гуляйполе, Дорожнянка, Гуляйпілське, Чарівне, Білогір’я, Мала Токмачка, Оріхів, Малі Щербаки, Кам’янське та Плавні Запорізької області.

На Херсонському напрямку ворог здійснив мінометний та артилерійський обстріл населених пунктів Херсонської області, що межують з лінією зіткнення, найбільше постраждали Антонівка, Чорнобаївка та Херсон.

У свою чергу авіація Сил оборони минулої доби завдала п’яти ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки супротивника.

Підрозділи ракетних військ та артилерії ЗСУ вразили два пункти управління та шість районів зосередження особового складу російських окупантів та склад паливно-мастильних матеріалів.

Нагадаємо, Росія втратила близько 95 тисяч людей у війні проти України. Лише за добу 11 грудня було знищено щонайменше 620 загарбників.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button