Світ

Регіон Білорусі підписав угоду з окупованим Кримом

Регіон Білорусі підписав угоду з окупованим Кримом

Фото: Витебский облисполком

Олександр Суботін

Мінськ не визнав російський півострів, але це не завадило Вітебському облвиконкому укладати з ним угоди.

 

Голова виконавчого комітету Вітебської області Білорусі Олександр Суботін під час робочого візиту до Москви підписав угоду про співпрацю з окупаційною “владою” Криму, яку Мінськ визнає територією України. Про це у четвер, 9 березня, повідомляє білоруське видання Зеркало, яке позиціонує себе як опозиційне.

 

“Сторони домовилися про створення робочих органів по лінії виконавчої влади, також було погоджено підготовку плану реалізації Угоди на 2023 – 2025 роки”, – сказано в повідомленні облвиконкому.

 

Своєю чергою, окупаційна “влада” Криму стверджує, що угода передбачає торговельно-економічну співпрацю з Вітебською областю. Окупати також запросили білоруські підприємства до роботи на анексованому українському півострові.

 

Видання зазначає, що в травні 2022 року глава Вітебського облвиконкому заявляв про готовність “відновлювати повномасштабну співпрацю з Кримом у всіх напрямках з урахуванням зв’язків, що історично склалися, а також нових можливостей, що відкриваються на сучасному етапі розвитку регіонів”.

 

Зазначимо, що правлячий режим Білорусі офіційно не визнавав Крим російським, проте з їхнього боку звучали заяви про “фактичне” визнання.

 

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button