Світ

РБ ООН одноголосно підтримала заяву щодо України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: un.org

Рада Безпеки ООН

За документ, у якому виражається “занепокоєння щодо підтримки миру та безпеки в Україні”, проголосували всі держави-члени, включаючи РФ.


 

Рада Безпеки ООН одноголосно підтримала заяву щодо війни в Україні. Про це у п’ятницю, 6 травня, повідомляє агентство Reuters.


 


Таким чином, Радбез схвалив першу заяву цього органу за весь час з початку повномасштабної війни РФ проти України. До цього резолюції блокував представник Москви.


 


Текст згаданої заяви був розроблений Норвегією та Мексикою.


 


“Рада Безпеки висловлює глибоке занепокоєння щодо підтримки миру та безпеки в Україні. Рада Безпеки висловлює рішучу підтримку зусиллям генерального секретаря (Антоніу Гутерріша – ред.), спрямованим на пошук мирного рішення”, – йдеться у документі.


 


Також у РБ нагадали, що “всі держави-члени взяли на себе, згідно зі Статутом Організації Об’єднаних Націй, зобов’язання вирішувати свої міжнародні суперечки мирними засобами”.


 

Нагадаємо, 26 квітня генсек ООН Антоніу Гутерріш відвідав Москву, де зустрівся із російським президентом Володимиром Путіним. Через два дні генсек приїхав до Києва на переговори з лідером України Володимиром Зеленським.


 


Метою візитів Гутерріша було обговорення термінових кроків щодо встановлення миру в Україні. Під час перебування в Києві армія РФ обстріляла центр української столиці, загинули люди.


 


 


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button