Рак – вчені назвали вітамін, що знижує ризик 11 видів цього захворювання – 1News
Йдеться про вітамін С, який міститься у фруктах й овочах
Китайські вчені проаналізували 3562 наукові праці про взаємозв’язок між вживанням вітаміну С і розвитком різних видів раку і дійшли висновку, що прийом вітаміну С знижує ризики виникнення 11 видів захворювання. Статтю з результатами дослідження опубліковано у журналі Frontiers in Nutritio.
Зазначається, що споживання вітаміну C дало нижчу захворюваність на рак сечового міхура, рак молочної залози, пухлини шийки матки, рак ендометрію, рак стравоходу, рак шлунка, гліому, рак легень, рак підшлункової залози, рак передміхурової залози, нирково-клітинний рак і нижчу загальну частоту раку.
Автори статті рекомендували щодня вживати щонайменше 200 мг аскорбінової кислоти.
Також вони наголосили, що основним джерелом вітаміну С є фрукти й овочі, а з ними в організм людини потрапляють інші корисні речовини. Так усі вони у комплексі з аскорбіновою кислотою можуть давати протипухлинний ефект.
Як повідомлялося раніше, консервовані овочі, що не містять крохмалю, підвищують ризик розвитку онкологічних захворювань.Такого висновку дійшли дослідники зі Світового фонду дослідження раку.
Високий вміст солі змінює в’язкість слизу, що захищає стінки шлунка, а також посилює вироблення сполук, що містять нітрозогрупу. Надмірне вживання солі призводить до первинного пошкодження клітин, а як наслідок – онкології.