Світ

Радіо Свобода вперше після Холодної війни повертається в Угорщину

Це відбувається на тлі втрати Угорщиною 16 позицій в Індексі свободи преси у світі, який укладає міжнародна організація «Репортери без кордонів»

Угорська служба Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода відновлює свою роботу після зниження рівня свободи слова в країні. 

Служба припинила функціонувати після Холодної війни, – інформує 1NEWS.

«Ми дуже раді повернутися до Угорщини із сучасним програмуванням та зобов’язаннями РВЄ / РС служити суспільним інтересам, повідомляючи про питання, які мають найбільше значення для нашої аудиторії», – повідомила в.о. президента Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода Дейзі Сінделар.

Вона наголосила, що РВЄ / РС має видатну команду місцевих журналістів, які готові надавати надійну й незаангажовану інформацію.

Службу очолив Гюла Чак, колишній журналіст та редактор панєвропейської мережі Euronews, продюсер й угорський кореспондент BBC.

Радіо Свобода оголосило про плани відновити роботу Угорської служби восени 2019 року. Це відбулося на тлі втрати Угорщиною 16 позицій в Індексі свободи преси у світі, який укладає міжнародна організація «Репортери без кордонів». За два роки країна впала з 73 на 89 позицію.

В останні 10 років уряд прем’єр-міністра Віктора Орбана забрав контроль над більшістю видань у країні. Зокрема, у 2011 році уряд почав контролювати Суспільне телебачення, радіостанції та державне агентство новин.

Перша Угорська служба РВЄ / РС (Szabad Európa Rádió) працювала з німецького Мюнхена під час Холодної війни й припинила роботу в 1993 році.

Джерело: Радіо Свобода

Back to top button