Світ

Рада ЄС затвердила висновки про політику Східного партнерства на період після 2020 року

Зокрема, в своїх висновках Рада вітає "значні досягнення Східного партнерства сьогодні і підтверджує свій підхід, заснований на стимулюванні і умовах, як засіб заохочення країн Східного партнерства до продовження реформ і нарощування зусиль в цьому напрямі"

Рада ЄС затвердила висновки про політику Східного партнерства на період після 2020 року, підтвердивши її “стратегічне значення і відданість створенню спільної зони загальної демократії, процвітання і стабільності”.

Про це повідомляє 1NEWS.

“Сьогоднішні висновки Ради підтверджують висновки Європейської Ради від 20 червня 2019 року, яка ознаменувала 10-ту річницю Східного партнерства, і спільне повідомлення “Політика Східного партнерства на період після 2020 року: зміцнення стійкості – Східне партнерство, яке принесе результати для всіх” від 18 березня 2020 року”, – наголошується в прес-релізі.

Зокрема, в своїх висновках Рада вітає “значні досягнення Східного партнерства сьогодні і підтверджує свій підхід, заснований на стимулюванні і умовах, як засіб заохочення країн Східного партнерства до продовження реформ і нарощування зусиль в цьому напрямі”.

“Рада підтверджує, що нинішня політична основа, включно з “20 результатів до 2020 року”, діє і приносить відчутні результати і користь людям. Рада також підкреслює важливість майбутнього Східного партнерства як більш стратегічної, амбітної, гнучкої і всеосяжної основи для співробітництва, що дозволяє учасникам спільно вирішувати загальні і глобальні завдання в широкому спектрі галузей, особливо в нинішній безпрецедентній ситуації, викликаній пандемією COVID-19″, – деталізується в повідомленні.

Також у висновках міститься “наполегливий заклик до відновлення прихильності основам Східного партнерства”, до яких Рада ЄС відносить демократію, права людини, верховенство права, ефективне управління і успішну антикорупційну політику, а також економічні реформи, проблеми довкілля, клімат, енергетику, цифрову трансформацію і інвестиції в людей.

“Рада з нетерпінням чекає наступного саміту Східного партнерства, на якому, як очікується, будуть розглянуті результати, досягнуті з часу проведення останньої зустрічі на вищому рівні в 2017 році, схвалені довгострокові політичні цілі і намічені шляхи подальшого зміцнення і поглиблення співробітництва, а також буде дано мандат на підготовчу роботу над наступним поколінням результатів після 2020 року”, – зазначили в Раді.

Джерело: Інтерфакс-Україна

Back to top button