Світ

Пиво змінить смак та стане дорожчим – вчені

Пиво змінить смак та стане дорожчим - вчені

Фото: Unsplash

Через кліматичні зміни пиво може зінити смак

Фермерам доведеться “пристосуватися” до кліматичних змін та думати, як вберегти свій врожай від засухи та знищення.

Смак пива та його вартість вже найближчим часом можуть стати іншими. Про це у середу, 11 жовтня, попереджають дослідники у журналі Nature Communications

Вони вказують, що такий сценарій пов’язаний з ризиком посилення сільськогосподарських посух, які стануть підгрунтям для зниження врожайності та якості хмелю – одного з головних компонентів у виробництві пива. 

Вчені зазначають, що процеси направлені на зниження якості хмелю вже почалися і якщо їх не зупинити, врожайність хмелю до 2050 року впаде на 12-35%.

“Зміни відбудуться на територіях основних регіонів Європи, які займаються вирощуванням цієї культури. Відповідні наслідки особливо відчують виробники пива у Британії, Словенії, Португалії та Іспанії”, – сказано у статті. 

Експерти зазначають, хоча зміни й здаються невідворотніми, фермерам вже нині слід задуматися про розширення площ посіву культури. Адже за їх підрахунками, збільшення площ посівів хмелю допоможе задовольнити попит у пиві. 

“Оскільки сільськогосподарські посухи прогнозуються з високою достовірністю у Південній Європі та з середньою достовірністю у Центральній Європі,  необхідно розширити площу вирощування ароматичного хмелю на 20% порівняно з поточною площею виробництва, щоб компенсувати майбутній занепад”, – йдеться у звіті.

Нагадаємо, за інформацією Дежстату України, з квітня по червень 2023 року алкоголь та тютюнові вироби подорожчали на 0,8%.

Компанія американського бізнесмена Ілона Маска Tesla випустила свій бренд пива GigaBier, яке надійде у продаж обмеженою партією.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button