СвітУкраїна

Путін доручив уряду забезпечити соціальними виплатами жителів окупованого Донбасу з російськими паспортами

Президент РФ Володимир Путін доручив уряду забезпечити соціальними виплатами жителів окупованого Донбасу з російськими паспортами. Про це йдеться в переліку доручень за підсумками засідання Ради з розвитку громадянського суспільства і прав людини, опублікованому на сайті Кремля, пише 1news, посилаючись на 112ua.

“Розглянути питання про надання громадянам Російської Федерації, які проживають на територіях окремих районів Донецької та Луганської областей України, можливості подачі з використанням єдиного порталу державних і муніципальних послуг заяв на отримання соціальних виплат і пільг”, – йдеться у документі.

При цьому дана категорія осіб не зобов’язана буде вказувати реєстрацію за місцем проживання на території Російської Федерації. Також уряду пропонується змінити порядок надання відповідних соціальних виплат і пільг для жителів ОРДЛО з російськими паспортами.

Доповідь повина бути представлена до 1 травня 2022 р. Відповідатиме за її виконання прем’єр-міністр Михайло Мішустін.

Нагадаємо, в Державній Думі Російської Федерації припустили можливість постачання зброї “Л/ДНР”.

Зазначається, що на таке рішення впливають приведення військ в боєготовність НАТО, спрямування флоту і авіації до Східної Європи, а також постачання зброї ЗСУ країнами альянсу, що своєю чергою відбулося на тлі загрози вторгнення РФ в Україну.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков повідомив, що Володимир Путін знає про пропозицію “Єдиної Росії” постачати зброю так званим “Луганській і Донецькій народним республікам”.

Back to top button