Світ

Призначено нового міністра оборони Німеччини

Призначено нового міністра оборони Німеччини

Борис Пісторіус обійняв посаду міністра оборони в період загрози та небезпеки

Борис Пісторіус склав присягу у Бундестазі. Потім він буде представлений солдатам та керівництву у Міністерстві оборони ФРН.

Борис Пісторіус отримав свідоцтво про призначення міністром оборони Німеччини та склав присягу. Про це повідомляє Укрінформ у четвер, 19 січня.

Вказано, що свідоцтво про призначення вручив Пісторіусу у палаці Бельвю федеральний президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр.

“Ми повинні реагувати на загрози, які також спрямовані проти нас. У цьому середовищі нових загроз і геополітичних змін зараз дуже важливо зробити Бундесвер здатним до стримування та готовим до оборони”, – заявив президент ФРН.

Він зазначив, що 24 лютого 2022 року занурило Україну, а також Німеччину у час, який усі вважали позаду – час війни та насильства, час небезпеки. Цей епохальний перелом змінив Європу, змінив політику Німеччини, а також змінив завдання федерального Міністерства оборони.

Штайнмайєр закликав Пісторіуса не гаяти часу, оскільки Німеччина, як сильна країна в центрі Європи, несе відповідальність не лише за себе, а й за інших.

Штайнмаєр сказав, що Пісторіус обіймає посаду міністра оборони в період загрози та небезпеки, яких Німеччина не знала протягом тривалого часу, для Німеччини розпочалася “епоха зустрічного вітру”.

Він зазначив, що новому міністру необхідно негайно розпочати міжнародні контакти. Для всіх майбутніх викликів та необхідних реформ зараз потрібні холодна голова, міцні нерви, лідерство, чітка мова та політичний досвід, додав президент ФРН.

Після вручення свідоцтва Пісторіус склав присягу в Бундестазі. Потім він буде представлений солдатам та керівництву в Міністерстві оборони, після чого Пісторіус відбуде на зустріч із головою Пентагону Ллойдом Остіном.

Раніше канцлер Німеччини Олаф Шольц у телефонній розмові з президентом США Джо Байденом висунув умову для постачання німецьких танків Leopard 2 Україні – якщо Вашингтон також ухвалить рішення про постачання своїх танків Abrams.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button