Світ

Прикордонна служба Латвії оголосила мобілізацію своїх працівників

Прикордонна служба Латвії оголосила мобілізацію своїх працівників

Фото: Ilmars Znotins, Valsts prezidenta kanceleja

Латвія скасовує відпустки для прикордонників через загрозу з Білорусі

Латвійські прикордонники звернуться по допомогу в охороні кордону з Білоруссю до Сил оборони й Національної поліції країни.

У Латвії оголосили мобілізацію працівників прикордонної служби у зв’язку з необхідністю посилення охорони зовнішнього державного кордону. Про це у вівторок, 15 серпня, йдеться у заяві Держприкордонслужби Латвії.

“Наразі припиняється надання щорічних відпусток посадовим особам Держприкордонслужби та відкликаються з них посадові особи, які перебувають у щорічній відпустці”, – сказано у повідомленні.

Рішення про мобілізацію прикордонників було ухвалено “у зв’язку з різким зростанням гібридної загрози на кордоні, коли лише за добу було зафіксовано 96 спроб незаконного перетину латвійсько-білоруського кордону”.

Латвійські прикордонники зауважили, що “збільшення потоку мігрантів викликане посиленою залученістю білоруської влади”.

Через штучно створену режимом Лукашенка міграційну кризу на кордонах Білорусі з ЄС Латвія у серпні 2021 року запровадила режим надзвичайної ситуації у кількох районах та відтоді продовжує його. 

Раніше повідомлялося, що Литва має намір закрити два з шести прикордонних пунктів пропуску з Білоруссю з метою зменшення ризику провокацій і загроз на кордоні. 

Польща, Латвія та Литва звернулися до НАТО через Білорусь

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button