Світ

Пригожин зробив першу заяву після невдалого бунту

Пригожин зробив першу заяву після невдалого бунту

Фото: Соцмережі

Власник ПВК Вагнер Євген Пригожин

“Вагнерівці” йшли до Москви не для того, щоб скидати російську владу, запевняє власник ПВК.


Засновник приватної військової компанії Вагнер Євген Пригожин вперше прокоментував свій невдалий бунт у Росії. Аудіо опублікувала пресслужба Пригожина в понеділок, 26 червня.

 

Ватажок “вагнерівців” заявив, що його найманці йшли до Москви не для того, щоб скидати владу РФ.

 

“Ми зупинилися в той момент, коли штурмовий загін, що підійшов до Москви, зробив розвідку місцевості, і було очевидно, що багато крові проллється. Тому ми вважали, що демонстрація того, що ми збиралися зробити, є достатньою. І за рішенням розвернутися було два найважливіші чинники: перший – ми не хотіли пролити російську кров, другий – йшли для демонстрації свого протесту, а не для повалення влади в країні”, – сказав Пригожин.

Ватажок групи Вагнера зазначив, що нібито близько 30 його бойовиків загинули під час обстрілу тилового табору з боку Міноборони РФ. За його словами, “у ході інтриг” ПВК хотіли розформувати до 1 липня. Саме це стало причиною того, що “вагнерівці” зайшли на територію Росії та майже дійшли до Москви.

 

За його словами, під час заколоту було поранено кілька “вагнерівців”. Загинули двоє кадрових військових, які перейшли на бік заколотників.

 

Пригожин також виправдався за знищення російської авіації, пояснивши це тим, що вона завдавала ударів по колоні Вагнера.

 

“Метою “походу” було – не допустити знищення ПВК Вагнер і притягнути до відповідальності тих осіб, які своїми непрофесійними діями зробили величезну кількість помилок під час “СВО” (війни РФ проти України – ред.)”, – розповів власник ПВК.

 

Пригожин також підтвердив, що “вирішити ситуацію” мирним шляхом запропонував формальний лідер Білорусі Олександр Лукашенко.

Нагадаємо, 23 червня Пригожин заявив про удар Міноборони РФ по таборах ПВК Вагнер. Російське оборонне відомство цю інформацію назвало провокацією. Ватажок “вагнерівців” повідомив, що разом із бійцями піде “розбиратися, чому в країні відбувається беззаконня”. 

24 червня Пригожин влаштував бунт. Колони “вагнерівців” рухалися на Москву і збивали літаки та гелікоптери армії РФ. Але після переговорів з Лукашенком Пригожин повернув підрозділи в польові табори. В Кремлі пообіцяли анулювати кримінальну справу проти нього.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button