Світ

Пригожин залишається під слідством у справі про заколот – росЗМІ

Пригожин залишається під слідством у справі про заколот - росЗМІ

Фото: Соцмережі

Євген Пригожин

Джерело в наглядовому відомстві повідомило російському виданню, що постанова про порушення кримінальної справи поки не скасована, а розслідування заколоту триває.

Засновник ПВК Євген Пригожин залишається під слідством у справі про заколот. Про це з посиланням на слідче управління ФСБ РФ повідомляє російське видання Коммерсантъ.

“Як стало відомо, на ранок 26 червня кримінальну справу про організацію збройного заколоту (ст. 279 КК), головним фігурантом якого став засновник ПВК Вагнер Євген Пригожин, не припинено і продовжує розслідуватися слідчим слідчого управління ФСБ Росії. Порушено воно було 23 червня, а про припинення кримінального переслідування пана Пригожина було оголошено після переговорів з ним президента Білорусії Олександра Лукашенка”, – йдеться у повідомленні.

Після того, як сили ПВК припинили марш на Москву, вийшли з Ростова-на-Дону і повернулися до своїх польових таборів, 25 червня  в РФ повідомлялося про те, що в Генпрокуратурі, яка раніше визнала постанову слідчого СУ ФСБ про порушення справи про заколот законним та обґрунтованим, це рішення було скасовано, відповідно й припинено кримінальне переслідування Пригожина.

“Проте джерело в наглядовому відомстві повідомило, що постанова про порушення кримінальної справи поки не скасована, а розслідування заколоту триває. За даними джерела, для ухвалення іншого рішення минуло занадто мало часу”, – пише Коммерсантъ.

Нагадаємо, прессекретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що кримінальну справу стосовно ватажка ПВК Вагнер Євгена Пригожина закриють, він “піде в Білорусь”.

Пригожин після бунту не виходить на зв’язок – росЗМІ

Бунт Пригожина. Онлайн

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button