Світ

Пропаганда Кремля знайшла лазівку на телефонах користувачів Android – ЗМІ

Пропаганда Кремля знайшла лазівку на телефонах користувачів Android - ЗМІ

Фото: pixabay.com

У вересні на Царгород із Discover у середньому відбувалося понад 200 000 переходів на день

Російські пропагандистські матеріали з’являються в сервісі Google – стрічці рекомендацій новин Discover.

Пропагандисти РФ знайшли шлях до користувачів Android через лазівку в сервісі Google. Про це повідомляє видання The Moscow Times на своєму Telegram-каналі.

Попри те, що після початку війни в Україні компанія Google доклала значних зусиль, щоб зупинити поширення через її сервіси російської дезінформації, один канал виявився відкритим. Мова про стрічку рекомендацій новин Discover, яку бачить користувач браузера Chrome на телефоні з Android.

Google ще 2020 році заблокувала контент Царгород ТБ, але у стрічці Discover він продовжує з’являтися. Зокрема, 6 жовтня посилання на матеріал Тиха велика перемога, на яку чекали рік: Російська авіація почала по-справжньому вела на публікацію ультранаціоналістичного телеканалу. Там також можна було знайти статті, де повідомлялося, що Володимир Зеленський рекрутує бойовиків Ісламської держави.

У вересні на Царгород із Discover у середньому відбувалося понад 200 000 переходів на день. У стрічці регулярно з’являються матеріали інших провладних російських ЗМІ, наприклад Комсомольської правди.

Зазначимо, що місячна аудиторія Discover у світі становить близько мільярда активних користувачів.

Нагадаємо, представники кількох країн взяли участь у пропагандистському заході влади Білорусі і відвідали місця утримання депортованих українських дітей.

Смерть ідеолога “ДНР”. Скандал в Донецьку

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button