Світ

Президент Казахстану запропонував змінити державний герб

Президент Казахстану запропонував змінити державний герб

Фото: nur.kz

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв

У разі загальної згоди можна створити спеціальну комісію, яка предметно розгляне всі аспекти та проведе громадські дискусії.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв запропонував розглянути питання зміни державного герба, оскільки він має “ознаки радянської епохи”. Про це він заявив на третьому засіданні Національного курултаю у місті Атирау, передає Акорда.

“Щодо державного герба вважаю за доцільне взяти до уваги резонні доводи професіоналів та небайдужих громадян, у тому числі молоді, про те, що герб Казахстану надто складний для сприйняття, у ньому присутня еклектика та ознаки радянської епохи”, – заявив Токаєв.

Він зазначив, що у разі загальної згоди можна створити спеціальну комісію, яка предметно розгляне всі аспекти та проведе громадські дискусії. Після цього можна оголосити відкритий конкурс на кращий ескіз нового державного герба Казахстану.

Токаєв нагадав, що потрібно систематизувати та привести до єдиного стандарту символіку міст та областей. Президент Казахстану вважає, що вони мають відображати не лише регіональну специфіку, а й органічно поєднувати ключові елементи образу країни.

Нагадаємо, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв підписав указ про призначення Олжаса Бектенова прем’єр-міністром країни.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button