Світ

Президент Грузії заявила про “дискредитацію” Грузії

Президент Грузії заявила про дискредитацію Грузії

Фото: newsgeorgia.ge

Президент Грузії Саломе Зурабішвілі

За словами Саломі Зурабішвілі, всі повинні перестати спекулювати та грати з майбутнім країни, взяти на себе відповідальність і припинити завдавати шкоди її образу.

Тбіліський міський суд, відмовивши у звільненні Михайлу Саакашвілі, відправив грузинський народ “ходити замкненим колом”. Про це у вівторок, 7 лютого, заявила президент Грузії Саломе Зурабішвілі, повідомляє телеканал Руставі 2.

 

“Президент не обговорює і не може обговорювати справедливість/несправедливість цього рішення, оцінка залежить від нас усіх – ясно одне, що цим рішенням грузинський народ був засуджений ходити замкнутим колом і залишатися заручниками ситуації, що склалася”, – сказала вона.

 

За її словами, така дискредитація – результат спільних зусиль партії влади та опозиції.

 

“Це заважає нам правильно розвивати відносини з нашими партнерами, висловлювати солідарність з українським народом та країною під час цього найважчого випробування, що завдає шкоди грузинській традиції, заважає нашій визнаній європейській перспективі. Країна є заручником цього єдиного питання”, – наголосила Зурабішвілі.

 

Водночас президент Грузії вважає, що помилування Саакашвілі в цій ситуації не допоможе, тому що, “враховуючи його попередні заяви і як наслідок його злочинів, які ще не були визнані і за які він ще не був покараний, він, як очікується, у разі звільнення стане активним опонентом не просто уряду, а й насправді репутації країни та, отже, її європейських прагнень”.

 

“Повернення нашої обличчя та відновлення довіри вимагає ще одного зусилля, ще одного усвідомлення: з боку уряду – що це питання шкодить країні, і потрібно знайти законне та гуманне рішення; з боку опозиції – що Саакашвілі має раз і назавжди визнати свій злочин та звільнити країну і опозицію із заручницьких умов уникнення політики”, – підкреслила Зурабішвілі.

 

Напередодні Тбіліський суд не задовольнив клопотання захисту Саакашвілі про звільнення політика або відстрочення його покарання за станом здоров’я. 31 січня член партії соратників екс-президента Єдиного національного руху Георгія Чаладзе повідомив про переведення Саакашвілі в реанімацію. Після цього МЗС України закликало владу Грузії припинити застосовувати до нього фізичне та психологічне насильство та передати його Києву. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button