Світ

Президента Молдови усунули з посади

Підкреслюється, що рішення остаточне, оскарженню не підлягає і набуває чинності з моменту його оприлюднення

Конституційний суд Молдови тимчасово усунув президента Ігоря Додона з посади у зв’язку з його відмовою призначати двох нових міністрів в уряді під керівництвом Павла Філіпа.

 

Про це повідомляє 1NEWS.

«Суд констатує виникнення обставин, які виправдовують тимчасову передачу повноважень глави держави іншому високопоставленому державному чиновникові у рамках процедури здійснення кадрових змін в уряді. Згідно із законодавством, указ про призначення нових міністрів в уряді може бути підписаний прем’єр-міністром або головою парламенту», – зазначається в рішенні КС.

Підкреслюється, що рішення остаточне, оскарженню не підлягає і набуває чинності з моменту його оприлюднення.

Як повідомлялося раніше, група депутатів від правлячої коаліції на чолі з Демократичною партією звернулася до КС з позовом про усунення президента з посади, у зв’язку з його відмовою призначати нових міністрів в уряді: міністра охорони здоров’я, праці і соціального захисту Сільвію Раду й міністра сільського господарства, регіонального розвитку і довкілля Ніколае Чубука.

У 2017 році його було відсторонено у зв’язку з відмовою підписати указ про призначення Еуджена Стурзу на посаду міністра оборони. Згодом указ про це підписав спікер парламенту Андріан Канду.

Це вже п’яте усунення Додона з посади.

Джерело: Укрінформ

Back to top button