Світ

Прем’єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов’язки

Прем єр Іспанії тимчасово припиняє виконувати обов язки

Фото: gettyimages

Педро Санчес стоїь перед складним вибором

Педро Санчес заявив, що йому потрібен час до наступного понеділка, щоб вирішити що робити далі після корупційного скандалу з дружиною.

Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес заявив, що на кілька днів відмовляється від виконання своїх обов’язків.Про це він повідомив у своєму відкритому листі, передає у середу, 24 квітня, Reuters.

“Мені необхідно зробити паузу й подумати. Мені терміново потрібна відповідь на запитання, <...> чи варто мені очолювати уряд, чи відмовитися від цієї честі”, – написав Санчес.

Він пообіцяв у понеділок публічно оголосити про своє рішення.

Зазначається, що цю заяву Санчес зробив у той же день, коли іспанський суд розпочав попереднє розслідування щодо можливого вчинення його дружиною Бегоною Гомес корупційних дій.

“Суд, який веде розслідування, не надав його деталей, оскільки справа – не публічна й попередня. Зазначається лише, що суд розглядає скаргу антикорупційної організації Чисті руки, лідер якої пов’язаний із праворадикалами”, – стверджує Reuters.

На переконання цієї організації, дружина прем’єр-міністра нібито використала свій вплив, аби отримати спонсорів для університетської програми, яку вона веде.

“За словами Санчеса, серйозність отриманих ним та дружиною звинувачень, вимагає зваженої реакції”, – резюмує агентство.

Нагадаємо, у листопаді минулого року Санчес оголосив склад нового кабінету міністрів, зазначивши, що він матиме “помітний феміністичний акцент”.

У Орбана проблеми. Корупційний скандал в Угорщині

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

14 − 11 =

Back to top button