Світ

Прем’єрка Данії розплакалась через знищення усіх норок в країні

Метте Фредеріксен довгий час намагалась опанувати емоції, щоб дати коментар з цього приводу

Прем’єрка Данії після відвідин однієї з ферм, де через коронавірус довелося знищити усіх норок, не змогла стримати сліз під враженнями від спілкування із власниками.

Про це повідомляє 1NEWS з посилання на Європейську правду.

На відео, яке оприлюднили данські ЗМІ, можна бачити як Метте Фредеріксен довгий час намагається опанувати емоції, щоб дати коментар.

“Це було дуже емоційно. Ця ферма належить родині, де два покоління – батько й син – професійно вирощували норок. І тут за лічені дні справа усього їхнього життя знищена. Коли все це скінчиться і ми, сподіваюся, напрацюємо належне рішення про компенсації – сподіваюся, і ця родина, і усі інші власники норкових ферм будуть пам’ятати, що це трапилося не з їхньої провини, не тому що вони були “поганими” власниками ферм – винен тільки коронавірус”, – заявила Метте Фредеріксен, витираючи сльози на обличчі.

Вона сказала також, що вважає за необхідне вибачитися.

“На мою думку, тут є за що вибачатися, тому що ми зробили помилки”, – сказала прем’єр-міністр.

Нагадаємо, раніше Данія, найбільший у світі експортер норкового хутра, оголосила про рішення знищити понад 15 мільйонів норок після виявлення мутованого штаму коронавірусу, який міг поставити під загрозу ефективність майбутніх вакцин.

Через два тижні, в розпал політичної кризи, пов’язаної з законністю цього рішення, уряд прийшов до висновку, що загроза вакцинам для людини “дуже ймовірно усунена” за відсутності будь-яких інших випадків мутованої версії.

Згідно з останніми підрахунками, фермери, які вирощують норку, на даний момент вбили понад 10 мільйонів тварин. Тепер виникла нова проблема через те, що вбитих норок захоронили у недостатньо глибоких ямах і їх виштовхує на поверхню.

Back to top button