Світ

Повітряний простір чотирьох європейських країн порушив невідомий літак

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: Facebook/ВВС Румынии

Двомоторний літак Beechcraft низько влетів у повітряний простір Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії

Невеликий двомоторний літак Beechcraft, на борту якого перебували двоє людей, низько влетів у повітряний простір Угорщини, Румунії, Сербії та Болгарії.


Літак увечері, 8 червня, був перехоплений послідовно угорськими ВПС, літаками США F-16, що злетіли з Фетешті, та румунськими літаками F-16. Про це повідомляє видання digi24.


“Уточнюємо, що літак, який перебував у повітряному просторі Румунії на маршруті Орадя – Карансебеш – Дробета-Турну-Северин, не виявляв ворожої або небезпечної поведінки. Пілот літака жодного разу не відповів на радіозапити або візуальні сигнали, передані перехоплювальним військовим літаком, відповідно до міжнародних норм”, – йдеться у повідомленні Міноборони.


За даними Міністерства національної оборони, літак вилетів із Угорщини, в районі Дебрецена, близько 17:30, не маючи затвердженого плану польоту та не запустивши електронні засоби ідентифікації.


У румунському Міноборони додали, що зараз болгарська влада вивчає зону останньої відомої позиції літака для його ідентифікації та з’ясування деталей.


Нагадаємо, раніше Болгарія, Північна Македонія та Чорногорія закрили небо для літака міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова.



Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button