Світ

Повінь в Австралії: міста відрізані від зовнішнього світу

Повінь в Австралії: міста відрізані від зовнішнього світу

Фото: ААР

На заході Австралія сильна повінь

Жителі регіону Кімберлі на Заході Австралії змушені покинути свої будинки через повінь. Міста залишаються відрізаними від зовнішнього світу.

Рекордні повені в регіоні Кімберлі на Заході Австралії змусили мешканців залишити свої будинки, цілі міста в регіоні ізольовані від зовнішнього світу, повідомив у суботу, 7 січня, прем’єр-міністр країни Ентоні Албаніз.

Одним з найбільш постраждалих від повені є місто Фіцрой-Кроссінг. Там жителям довелося чекати, поки висохне злітно-посадкова смуга і військові літаки зможуть доставити допомогу, пише агенція AFP. Також людей гелікоптерами евакуюють у безпечні місця. Нині злива вщухла, але деякі міста можуть бути відрізаними від зовнішнього світу ще протягом наступних кількох днів.

Наслідки повені в Австралії. Фото WESTERN AUSTRALIA POLICE FORCE/AAP/dpa/picture alliance 

Служби з надзвичайних ситуацій назвали природній катаклізм “найгіршою повінню”, яка ставалась у регіоні. Кімберлі є малонаселеним регіоном – тут проживає близько 40 тисячі осіб, хоча його площа втричі перевищує розмір Великобританії.

Наслідки повені в Австралії. Фото WESTERN AUSTRALIA POLICE FORCE/AAP/dpa/picture alliance  

Протягом останніх двох років Австралія неодноразово потерпала від сильних дощів. У листопаді минулого року стихія вирувала у деяких частинах східної Австралії. Також у липні повені затопили околиці міста Сідней, тому десятки тисяч жителів змушені були евакуюватися. Повінь на східному узбережжі в березні забрала понад 20 життів.

Повінь в Австралії: чоловік шість годин тримався за дерево

Джерело: Українська служба DW

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button