Світ

Повені у Казахстані призвели до евакуації понад 97 тисяч людей

Повені у Казахстані призвели до евакуації понад 97 тисяч людей

Фото: МНС РК

У Казахстані масштабні повені

До постраждалих регіонів доставлено 170 635 кілограмів гумдопомоги. У пунктах тимчасового розміщення перебувають 7173 особи, з них 3494 дитини.

Через повені у низці областей Казахстану евакуювали 97 852 осіб, з них 32 856 дітей. Про це повідомили у МНС країни, передає TengriNews.

Зазначається, що в Акмолінській, Актюбінській, Атирауській, Костанайській, Північно-Казахстанській, Східно-Казахстанській областях залишаються підтопленими 3524 приватні житлові будинки та 502 дворові території. Відкачано понад 8,8 мільйона кубометрів талої води.

До постраждалих регіонів доставлено 170 635 кілограмів гумдопомоги. У пунктах тимчасового розміщення перебувають 7173 особи, з них 3494 дитини. У безпечне місце відігнано 88 561 сільськогосподарську тварину.

Як відомо, Казахстан зіткнувся з наймасштабнішими за 80 років повенями. Понад 60 населених пунктів залишилися відрізаними від зовнішнього світу. В низці областей введено режим надзвичайної ситуації.

 Фото: МНС Казахстану

Нагадаємо, представник президента РФ в Уральському федеральному окрузі заявив, що Казахстан повинен був “узгодженіше” скидати воду у своїй системі водосховищ, щоб Росія могла уникнути паводків у Курганській та Тюменській областях.

Міністерство водних ресурсів та іригації Казахстану назвало некоректною заяву повноважного представника (повпреда) президента РФ в Уральському федеральному окрузі про причини затоплення російських регіонів та неузгоджені дії Астани та Москви у боротьбі з паводком.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button