Світ

Потужності “зеленої” енергетики у світі зросли на 50% – глава МЕА

Потужності зеленої енергетики у світі зросли на 50% - глава МЕА

Фото: Ember

Глобальні потужності “зеленої” енергетики торік зросли на 50%

Найбільше зростання відбулося в Китаї, де в 2023 році було введено в експлуатацію стільки ж сонячних фотоелектричних установок, скільки в усьому світі в 2022 році.

У світі в 2023 році стало на 510 гігават потужностей відновлюваної електроенергії більше, ніж роком раніше. Про це 11 січня повідомив виконавчий директор Міжнародного енергетичного агентства (МЕА) Фатіх Бірол.

За його словами, до 2030 року світова потужність відновлюваних джерел енергії має зрости в 2,5 раза, що не так далеко від цілі COP28 – її потроїти.

Зазначається, що найбільше зростання відбулося в Китаї, де в 2023 році було введено в експлуатацію стільки ж сонячних фотоелектричних установок, скільки в усьому світі в 2022 році, тоді як додавання вітрової енергії в Китаї зросло на 66% порівняно з минулим роком. Збільшення потужностей відновлюваної енергетики в Європі, Сполучених Штатах і Бразилії також досягло історичних максимумів.

Нагадаємо, у ЄС вирішили скоротити енергоспоживання на 11,7% до 2030 року.

Раніше повідомлялося, що Євросоюз має намір вкласти близько 350 мільярдів євро у виробництво промислової продукції для отримання зеленої енергії.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button