Світ

Посол України в Ірландії закликала бойкотувати віскі Jameson

Посол України в Ірландії закликала бойкотувати віскі Jameson

Фото: Соцмережі

Компанія Jameson запевнила, що просто піклується про своїх співробітників

Лариса Герасько намагалася напряму повідомити про свої побоювання виробникам віскі Jameson, але в компанії їй не відповіли.

Посол України в Ірландії Лариса Герасько закликала бойкотувати віскі Jameson через рішення компанії відновити торгівлю в Росії. Про це повідомляє ірландське медіа RTE.

“Лариса Герасько звинуватила Jameson у тому, що вона (компанія – ред.) відіграє роль у фінансуванні російської агресії в Україні, продовжуючи торгувати в Росії”,- сказано в повідомленні.

У 2023 року компанія Jameson, що належить французькій компанії Pernod Ricard, відновила продаж у РФ, хоч заявляє, що “повністю дотримується всіх міжнародних санкцій”.

Компанія натомість запевняє, що вона піклується про своїх співробітників і намагається уникнути “навмисного банкрутства”, що є злочином на території Росії. Її представники додали, що “реальність виходу з Росії є водночас складною і надзвичайно складною”.

Посол зазначає, “з одного боку, ця компанія хоче захистити кількох співробітників, але кожного божого дня Росія вбиває десятки тисяч українців”. Вона заявила, що більше не купуватиме продукцію Jameson, і закликала паби, а також ресторани та їхніх клієнтів ухвалити аналогічне рішення.

За словами дипломата, “кілька тижнів тому вона намагалася напряму повідомити про свої побоювання виробникам віскі Jameson, але ніхто з компанії не відповів їй”. Герасько заявила, що хоче попросити компанію припинити торгівлю та експорт в РФ.

Раніше ми вже писали, що компанія Pernod Ricard, яка володіє брендом віскі Jameson, відновила постачання продукції на ринок Росії. Раніше експорт цього напою було припинено на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну. 

Leroy Merlin продає всі свої російські магазини

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button