Світ

Послаблення карантину: у Барселоні дозволили відпочивати на пляжах

У Барселоні людям дозволили знову відпочивати на пляжах у рамках послаблення карантинних обмежень, інформує 1NEWS з посиланням на ЄП.

У Барселоні людям дозволили знову відпочивати на пляжах у рамках послаблення карантинних обмежень – після 7 тижнів жорсткого карантину. Тепер людям дозволені відпочинок, пробіжки та купання на пляжах між 6 ранку та 10 ранку.

Для контролю за дотриманням безпечної дистанції, на узбережжі присутня поліція.

Сьогодні уряд Іспанії має ухвалити рішення щодо того, які регіони першими зможуть перейти до “фази 1”, наступного етапу виходу з карантину. У регіонах, де ситуація найбільш безпечна, зможуть відновити роботу бари, ресторани та релігійні установи – з певними обмеженнями та заходами безпеки. Рішення мають оприлюднити у суботу. Попередня, “нульова фаза”, почалася 4 травня.

Найбільш імовірно, що у Каталонії обмеження збережуться довше, оскільки вона та регіон Мадриду найбільш постраждали від епідемії. Половина нових випадків за останні 24 години зареєстровані у Каталонії.

Водночас, зазначив головний експерт з надзвичайних ситуацій в охороні здоров’я Фернандо Сімон, “продовження заходів безпеки можна поєднувати з прогулянками надворі та покращенням якості життя”.

 

 

 

 

Back to top button