Світ

Португалія виділила €100 млн на снаряди Україні

Португалія виділила €100 млн на снаряди Україні

Фото: АрміяІnform

Україна скоро може отримати сотні тисяч снарядів

Рада міністрів Портгулії затвердила постанову, що санкціонує видатки на закупівлю снарядів для української армії.

Уряд Портагулії прийняв рішення виділити 100 млн євро у межах чеської ініціативи із закупівлі снарядів для України з третіх країн. Про це напередодні повідомило Міноборони Португалії.

“Португалія виділить Україні 100 млн євро на великокаліберні артилерійські боєприпаси. Це спільна програма закупівель боєприпасів, яку очолює Чехія, до якої приєднується Португалія. Португалія приєднується до неї разом із декількома європейськими країнами”, – йдеться в повідомленні.

У відомстві зазначили, що використання снарядів на полі бою досягло надзвичайно високого рівня, що “робить життєво важливим і терміновим для України отримання додаткових боєприпасів для відповіді на інтенсивніші атаки Росії”.

“Рада міністрів затвердила постанову, що санкціонує видатки на ці цілі в розмірі до 100 млн євро. Підтримка, що надається в рамках цієї спільної ініціативи, є доповненням до військової підтримки, яку Португалія надає Україні з першої години вторгнення Росії”, – додали у Міноборони.

Раніше стало відомо, що Чехія має попередню згоду на купівлю 200 тисяч снарядів. Таким чином, це будуть додаткові боєприпаси для України, опріч обов’язкових 300 тисяч боєприпасів в межах чеської ініціативи. Загалом планується доставити в Україну 800 тисяч снарядів.

Наразі понад 15 країн пообіцяли виділити кошти на закупівлю снарядів. Серед них Бельгія, Нідерланди, Німеччина, Франція і Норвегія, а також неєвропейські союзники, такі як Канада. У той час як Чехія виявляє наявні боєприпаси по всьому світу, інші країни надають необхідне фінансування. Потім Чехія координує доставку в Україну.

Разом з тим ЗМІ оцінювали 500 тис. снарядів калібру 155 мм і 300 тис. калібру 122 мм приблизно у 1,5 млрд доларів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button