Україна

Україна шукає спосіб припинити депортацію дітей


Україна шукає спосіб припинити депортацію дітей

Генеральний прокурор провів переговори щодо можливості створення міжнародного механізму для припинення викрадення дітей Росією.

Генпрокурор України Андрій Костін обговорив з депутаткою Британського парламенту Алісією Кернс можливі шляхи створення міжнародного механізму для припинення депортацій та повернення українських дітей додому. Про це у неділю, 19 листопада, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

“Генеральний прокурор Андрій Костін на Міжнародному безпековому форумі в Галіфаксі провів зустріч з членом Британського парламенту Алісією Кернс”, – йдеться у повідомленні.

Костін подякував за її зусилля із протидії масовій незаконній депортації Росією українських дітей.

“Масштаби цієї злочинної політики вимагають скоординованої відповіді світової спільноти”, – наголосив він.

Зазначається, що під час зустрічі посадовці говорили про потенційні шляхи створення міжнародного механізму для припинення депортацій, повернення дітей додому та притягнення винних до відповідальності.

Окрім того, було розглянуто питання сприяння звільненню українських цивільних, незаконно утримуваних агресором.

Генпрокурор наголосив на необхідності діяти рішуче – “заради кожної дитини та дорослого, розлучених зі своїми близькими та позбавлених права жити на рідній землі”.

Також Костін зустрівся із спеціальною представницею США з питань відновлення економіки України Пенні Пріцкер для обговорення питання конфіскації російських активів.

Нагадаємо, у неділю депортований росіянами з Маріуполя підліток Єрмохін повернувся до України.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button