Світ

У РФ придумали спосіб затягувати обмін полоненими

У РФ придумали спосіб затягувати обмін полоненими

Фото: Скриншот

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець

Уповноважена з прав людини у Росії заявила, що до неї звертаються матері і дружини українських бійців, які потрапили в полон до росіян, із проханням не повертати їх додому.

 

 

Росіяни придумали нову тактику затягування обміну військовополоненими. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

 

Як повідомив Лубінець, його російська візаві Тетяна Москалькова заявила, що до неї звертаються матері й дружини українських бійців, які потрапили в полон до росіян, із проханням не повертати їх додому.

 

“Так от, є відповідь пані Москальковій. В Україні вже було кілька випадків, коли мобілізовані солдати армії РФ, захоплені в полон українською армією, відмовлялися від обміну і виявляли бажання залишитися на підконтрольній Україні території”, – наголосив омбудсмен.

 

Крім того, за словами Лубінця, є росіяни, які потрапляли в полон до ЗСУ двічі, наприклад Олександр Фоменко чи Руслан В’яльшин.

 

Український омбудсмен зазначає, що Україна завжди дотримується Женевських конвенцій, а ось РФ регулярно порушує норми міжнародного права.

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button