Світ

Понад півтисячі людей постраждали під час протестів у Франції

У Франції кількість постраждалих під час акцій протесту проти підняття цін на бензин і зростання податків збільшилася до 528 осіб, інформує 1NEWS.

“Кількість постраждалих збільшилась до 528 осіб. 92 поліцейські були поранені з них 17 серйозно”, – сказано у повідомлені.

Станом на 18 листопада всього в 2034 акціях взяли участь 287 710 протестувальників.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, про смерть одного з потерпілих в ході протестів.

Як раніше інформував УНН, французькі правоохоронні органи затримали 117 осіб у ході акцій протесту в суботу проти зростання цін на автомобільне паливо.

Масові акції протесту проти зростання цін на бензин та дизельне паливо почалися в суботу по всій території Франції. Ініціаторами виступили у соціальних мережах жителі країни, а також ряд профспілок і політичних партій. Маніфестанти із ранку почали перекривати деякі ділянки французьких доріг. У деяких регіонах демонстранти блокували доступ до бензоколонок.

Раніше влада Франції оголосила, що з 1 січня 2019 року ціна на бензин зросте на три центи, а на дизельне паливо — на 6,5 цента. Однією зі складових зростання є податок на викид парникових газів, який вводиться урядом. Як заявив у середу прем’єр-міністр Едуар Філіп, уряд має намір зберегти цей збір, незважаючи на будь-які протести.

 

 

 

Back to top button