Світ

Понад 60 країн світу підтримують проведення незалежного розслідування про походження коронавірусу

Спільна ініціатива закликає провести "об'єктивну, незалежну і всеосяжну оцінку" "координованих ВООЗ міжнародних заходів охорони здоров'я у відповідь на COVID-19"

Загалом 62 країни, серед яких Росія, ПАР, Великобританія, Індонезія, Японія, Південна Корея, Туреччина, підтримали пропозицію Австралії та Євросоюзу щодо проведення незалежного розслідування джерела походження і масового поширення коронавірусу.

Про це повідомляє 1NEWS.

Ініціатива Австралії та ЄС знайшла такий широкий відгук саме напередодні Всесвітньої асамблеї охорони здоров’я, що відкривається у Женеві.

Спільна ініціатива закликає провести “об’єктивну, незалежну і всеосяжну оцінку” “координованих ВООЗ міжнародних заходів охорони здоров’я у відповідь на COVID-19”.

Міністерка закордонних справ Австралії Меріс Пейн заявила, що прибічники цієї ініціативи хочуть “допомогти світу винести уроки, необхідні для захисту здоров’я”.

У свою чергу, речниця Європейської служби зовнішньої дії Вірджинія Батту-Хенрікссон зазначила, що Євросоюз має намір домогтися консенсусу щодо такого розслідування: “Нам потрібна підтримка всіх основних гравців, а Китай – один з них”.

Тим часом ініціатива провести розслідування викликала різкий осуд з боку Пекіна, який звинуватив Австралію, що першою озвучила цю ідею, в політичній атаці на Китай.

При цьому, в пропозиції, що зараз обговорюється, не згадується ні Китай, ані місто Ухань. Але в ній зазначається, що ВООЗ має співпрацювати з Всесвітньою організацією охорони здоров’я тварин для проведення “наукових і спільних польових місій” і “виявлення зоонозних джерел вірусу і маршруту його проникнення” до людей, “включаючи можливу роль проміжних господарів”.

Джерело: Німецька хвиля

Back to top button