Світ

Помпео пояснив різницю між визнанням окупації Криму і суверенітету над Голанськими висотами

Держсекретар США не вважає це подвійними стандартами

Держсекретар США Майк Помпео в інтерв’ю Sky News заявив, що ситуація я з визнанням окупації Криму Росією відрізняється від визнання суверенітету Ізраїлю над окупованими ним Голанськими висотами в Сирії. Про це повідомляє 1NEWS.

Даючи відповідь в інтерв’ю, чи не є визнання суверенітету Ізраїлю над цими територіями подвійними стандартами, Помпео заявив, що це зовсім не так.

“Те, що президент (США Дональд Трамп – ред.) зробив з Голанськими висотами, – це визнання реальності на місцях і ситуації з безпекою, необхідної для захисту ізраїльської держави”, – повідомив держсекретар.

Помпео також не погодився з твердженням, що заява США суперечить рішенню Ради Безпеки ООН по Голанських висотах.

“Такі дії зможуть принести хороші результати для народу Лівану, Кувейту, Ізраїлю, а також всіх країн на Близькому Сході. Прийняте президентом рішення, розширить можливості для стабільності у всьому регіоні”, заявив глава Держдепартаменту США.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки можуть офіційно визнати суверенітет Ізраїлю над Голанськими висотами на наступному тижні.

Це вже не перше рішення Трампа, що стосується Ізраїлю. У грудні 2017 року президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і доручив уряду США почати підготовку переносу туди посольства США.

Перенесення посольства США в Єрусалим з Тель-Авіва, що сталося 14 травня 2018 року, викликало позитивне сприйняття з боку Ізраїлю, але розлютило палестинців і засмутило арабський світ і західних союзників.

Джерело: УНН

One Comment

  1. США открыли второй (после Косово) ящик Пандоры. С одной стороны плюс ситуации с Крымом, с другой – США нашли себе проблемы с арабским миром. Кто скажет, что в условиях ужесточения противостояния со странами НАТО возврат себе черноморского приморья до Одессы включительно – это не “визнання реальності на місцях і ситуації з безпекою, необхідної для захисту” России? 🙂

Back to top button