Світ

Помпео наполягає на лабораторному походженні коронавірусу

Втім, жодних доказів своїх слів держсекретар США не навів

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що існує значна кількість доказів лабораторного походження коронавірусу. За його словами, він виник в китайській лабораторії в Ухані, а не на місцевому ринку, як прийнято вважати.

Втім, жодних доказів своїх слів пан Помпео не навів, – повідомляє 1NEWS.

Водночас очільник Держдепу підтримав думку американського розвідувального співтовариства, що коронавірус не був створений людиною і що його генетично не модифікували.

“Я бачив, що говорить розвідувальне співтовариство. У мене немає підстав вважати, що вони помилилися”, – додав Помпео.

Всесвітня організація охорони здоров’я так говорить про те, що коронавірус має тваринне походження і не був створений в лабораторії.

Виступаючи на американському каналі ABC, Помпео також звинуватив китайську владу в тому, що та чинить опір будь-яким розслідуванням і не бажає співпрацювати з міжнародними експертами.

Тим часом президент США Дональд Трамп в інтерв’ю телеканалу Fox News заявив, що після появи коронавірусу Китай “здійснив жахливу помилку”.

“Я думаю, що вони здійснили жахливу помилку й не хотіли її визнати. Ми хотіли приїхати, але вони не хотіли нас пускати, навіть ВООЗ не хотіли пускати. Вони визнали це, але набагато пізніше, а не одразу. На мою думку, вони здійснили помилку й намагалися її приховати, загасити її наче пожежу, і не змогли цього зробити”, – сказав Трамп.

За його словами, найгіршим рішенням влади КНР стало те, що “вони заборонили в’їзд до Китаю, але не заборонили своїм жителям в’їзд до США й усього світу”.

США наразі залишаються світовим лідером за кількістю зафіксованих випадків коронавірусу – понад 1 мільйон 150 тисяч. Близько 67 тисяч людей померли.

Джерело: ВВС Україна

Back to top button