Світ

Померла молодша сестра Фіделя Кастро

Померла молодша сестра Фіделя Кастро

Фото: Фото з архіву Марії Антуанетти Коллінз.

У США померла Хуаніта Кастро

Хуаніта Кастро покинула Кубу у 1964 році через розбіжності зі своїми братами у ході революції 1959 року.

У США на 91-му році життя померла молодша сестра Фіделя і Рауля Кастро – Хуаніта Кастро.Вона померла природною смертю в лікарні свого рідного міста, пише The Sun.

За словами журналістки-співавторки її мемуарів Марії Антуанетти Коллінз, Хуаніта провела десятиліття у вигнанні, борючись за повалення влади своїх братів на Кубі.

Сестра Фіделя і Рауля Кастро покинула Кубу у 1964 році через розбіжності зі своїми братами у ході революції 1959 року. Переїхала до Маямі та відкрила благодійну аптеку, де й пропрацювала кілька десятиліть. У 1984 році жінка отримала громадянство США. Хуаніта критикувала дії своїх братів та навіть співпрацювала із ЦРУ під кодовим ім’ям “Донна”, щоб повалити кубинський уряд.

Із семи братів і сестер Кастро сьогодні живі 92-річний Рауль і 85-річна Емма.

Нагадаємо, помер колишній прем’єр-міністр Китаю Лі Кецян, який у 2012 прийшов до керівництва країною разом з нинішнім лідером Сі Цзіньпіном і впродовж наступних десяти років очолював уряд. Йому було 68 років.

Також повідомлялося, що на 87-му році життя помер колишній президент Фінляндії, лауреат Нобелівської премії миру 2008 року Мартті Ахтісаарі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button