Світ

Польські фермери анонсували повну блокаду прикордонних переходів з Україною

Польські фермери анонсували повну блокаду прикордонних переходів з Україною

Фото: PAP

Протестувальники закликали польську громадськість “підтримати” їхню акцію

Протестувальники запевняють, що їхня акція нібито спрямована на “забезпечення продовольчої безпеки в країні”.

Польські фермери заблокують 20 лютого всі прикордонні переходи між Польщею та Україною та під’їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів. Про це заявив профспілковий союз індивідуальних фермерів “Солідарність”, повідомляє польське радіо RMF FM.

“Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах” – повідомили профспілковому союзі.

Протестувальники закликали громадськість “підтримати” їхню акцію і запевнили, що їхня акція нібито спрямована на “забезпечення продовольчої безпеки в країні”.

Протести фермерів тривають не тільки в Польщі, але й по всій Європі. Виробники виступають, зокрема, проти правил ЄС, пов’язаних з Європейським зеленим курсом.


Зазначимо, що 9 лютого Солідарність оголосила про 30-денний загальний страйк фермерів. Там повідомили, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС.

За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов’язаних з сільським господарством.

Нагадаємо, міністр сільського господарства Польщі Чеслав Секерський попросив від імені фермерів вибачення за висипане з вантажівок українське зерно. Водночас польський чиновник заявив, що фермерів нібито “можна зрозуміти”, а “реакція України була надмірною”. 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button