Світ

Польща зводить електронний бар’єр на кордоні з РФ

Польща зводить електронний бар єр на кордоні з РФ

Фото: twitter.com/Straz_Graniczna (иллюстративное фото)

Електронний бар’єр на кордоні Польщі з Білоруссю

На будівництво бар’єра передбачено понад 83 млн доларів, у тому числі понад дев’ять млн доларів – на зміцнення рельєфу на окремих ділянках кордону.

Міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський повідомив, що Польща почала зводити електронний бар’єр на кордоні з Калініградською областю РФ, аби ефективніше контролювати ситуацію на кордоні, передає RMF 24.

 

За його словами, роботи будуть завершені восени цього року.

 

На будівництво бар’єра передбачено понад 83 млн доларів, у тому числі понад дев’ять млн доларів – на зміцнення рельєфу на окремих ділянках кордону.

 

Відзначається, що систему камер і датчиків руху встановлять на 199 км кордону. Він охопить увесь сухопутний кордон із РФ, за винятком ділянки Віслінської коси, де кордон вже кілька років охороняють електронні пристрої.

 

 

“Наш східний кордон, я переконаний, буде чудово підготовлений до будь-яких протиправних дій, що стосуються кризових ситуацій з нашими східними сусідами. Я переконаний, що це буде найкращий захищений кордон у Європейському союзі”, – зазначив він.

 

Повідомляється, що ділянка захисного бар’єра буде поділена на 12 функціональних секцій. Буде встановлено близько двох тисяч стовпів для відеоспостереження, три тисячі відеокамер та 700 км силових, передавальних і сигнальних кабелів.

 

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Маріуш Блащак анонсував будівництво військової бази в місті Олецько, яке розташоване поблизу кордону з Калінінградською областю РФ.

 



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button