Світ

Польща закупить 800 тисяч боєприпасів на $2,8 мільярда – Моравецький

Польща закупить 800 тисяч боєприпасів на $2,8 мільярда – Моравецький

Глава польського уряду Матеуш Моравецький

Варшава має намір найближчим часом виділити з бюджету країни 870 млн доларів на інвестиції, призначені для виробництва боєприпасів.

 

 

 

 

У Польщі уряд затвердив програму заохочення державних та приватних компаній оборонно-промислового комплексу країни збільшувати виробництво боєприпасів на користь польської армії та Збройних сил України. Про це повідомив прем’єр Польщі Матеуш Моравецький під час прес-конференції, передає Укрінформ.

 

За словами Моравецького, Варшава має намір найближчим часом виділити з бюджету країни до 2 млрд злотих (870 млн доларів) на інвестиції, призначені для виробництва боєприпасів. Уряд Польщі зобов’язався замовити на підприємствах ОПК 800 тисяч снарядів на суму 12 млрд злотих (близько $2,8 млрд).

 

Прем’єр Польщі розповів, що урядова програма буде заохочувати як державні, так і приватні компанії, а також іноземних суб’єктів, щоб вони робили кроки щодо створення у Польщі нових підприємств із виробництва боєприпасів.

 

Він зазначив, що різке збільшення виробництва боєприпасів має відбутися за короткий проміжок часу – до одного-трьох років, оскільки “потрібно брати до уваги ризики російської загрози для Польщі та союзників”.

 

Повідомляється, що Моравецький разом з єврокомісаром з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретоном відвідав кілька днів тому польське підприємство з виробництва боєприпасів Dezamet SA, де вирішувалося питання про різке збільшення виробництва боєприпасів калібру 155 мм, якого потребує Україна.

 

“Dezamet зараз має потужності виробництва у кілька десятків тисяч снарядів і має можливість подвоїти виробництво за два-три роки. Я дав розпорядження керівництву підприємства якнайшвидше збільшити виробництво разом з нашими партнерами”, – заявив прем’єр Польщі.

 

За його словами, Варшава також буде створювати елементи, що дозволяють збільшувати виробництво боєприпасів. Моравецький закликав міжнародних партнерів, включаючи США та Південну Корею, до співпраці у цьому питанні.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button