Світ

Польща забрала у власне управління завод у російських олігархів

Польща забрала у власне управління завод у російських олігархів

Польща перевела під примусове управління підприємства росіян

Країна позбавила двох російських олігархів повноважень керувати заводом ізоляційних матеріалів.


Польща вирішила перевести під примусове управління компанії Boerner Insulation і Boerner Service, співвласниками яких є російські олігархи Сергій Колесніков та Ігор Рибаков. Про це повідомив міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда, передає РАР.

 

Дані підприємства раніше було внесено до національного санкційного списку МВС Польщі. Це означає заморозку їхньої діяльності в країні.

 

“Ми – перша країна в Європі, яка ввела механізм тимчасового примусового управління. Сьогодні я ухвалив ще одне рішення про його застосування”, – зазначив Буда.

 

За його словами, країна розблокує можливість діяльності цих підприємств, забезпечить умови для ведення бізнесу, тим самим зберігши робочі місця.

Boerner Insulation – виробник будівельних ізоляційних матеріалів, переважно мінеральної вати. На підприємстві працює близько 200 осіб.

 

Boerner Service займається продажем будівельних ізоляційних матеріалів. У варшавському представництві цієї компанії працює близько 50 осіб.

Нагадаємо, раніше у Польщі викрили мережу російських агентів, які планували диверсії на залізницях проти потягів, які прямують до України зі зброю та гуманітарною допомогою.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button