Світ

Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab

Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab

Фото: PAP (ілюстративне фото)

Самохідні гаубиці Krab

Україна і Польща підписали контракт на виробництво і передання Україні 56 Krab, які вважаються “нічним жахом” для росіян.

Польща вже передала Україні 18 самохідних гаубиць Krab, а загалом є допмовленості про постачання Україні понад пів сотні таких машин. Про це повідомила новинна агенція PAP.

“AHS Krab – самохідна гаубиця на гусеничному шасі виробництва Huta Stalowa Wola SA. Польща передала Україні з резервів Війська Польського 18 таких машин”, – ідеться в повідомленні агенції.

Йдеться також про те, що Україна і Польща “підписали контракт на виробництво і передання 56 Krab”, які вважаються “нічним жахом” для росіян.

У публікації вказано, що Польща з початку військових дій РФ проти України також передала ЗСУ переносні зенітно-ракетні комплекси Piorun, карабіни Grot, танки PT-91, Т-72, Leopard 2, літаки МіГ-29, а ще заплановане постачання самохідних мінометних систем Rak, бойових машин піхоти Rosomak (у кількості 100 штук).

Ранішк повідомлялося, що Україна отримала пакет військової допомоги від ФРН. ЗСУ отримали тисячі артилерійських снарядів 155 мм і партію патронів до снайперських гвинтівок.

США не допустять перемоги Росії – Остін

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button