Світ

Польща продовжить заборону на експорт зерна з України

Польща продовжить заборону на експорт зерна з України

Фото: Unsplash

Польща з опівночі безстроково забороняє імпорт сільгосппродукції з України

Варшава направляє фермерам сигнал, що ембарго діятиме незалежно від того, яке рішення прийме Єврокомісія.

Міністр розвитку і технологій Польщі Вальдемар Буда в п’ятницю підписав розпорядження про безстрокову заборону імпорту з України сільськогосподарської продукції, зокрема пшениці, кукурудзи, насіння ріпаку й соняшнику. Про це у п’ятницю, 15 вересня, він сповістив у Х (Twitter).

Міністр уточнив, що заборона почне діяти з півночі, в ніч з п’ятниці на суботу. 

На його думку, рішення Єврокомісії не продовжувати ембарго на імпорт українського зерна “помилкове”.

“Польський фермер передусім!” – додав Буда, подякувавши міністру сільського господарства Польщі Роберту Телусу й єврокомісару з питань сільського господарства Янушу Войцеховському, призначеному за квотою Польщі.

Про захист інтересів фермерів Польщі зааявив і прем’єр-міністра Польщі Матеуш Моравецький.

“Ми не будемо слухати Берлін або фон дер Ляєн, Туска або Вебера. Ми це зробимо, тому що це в інтересах польського фермера”, – цитує його видання RMF24.

Відзначимо, що Єврокомісія скасувала обмеження на ввезення зерна з України до Польщі Болгарії, Румунії, Угорщини та Словаччини. При цьому з 16 по 18 вересня Київ повинен вжити ефективних заходів з контролю за експортом 4 груп товарів, щоб запобігти їх впливу на ринок сусідніх держав-членів ЄС.

Нацбанк України прогнозує скорочення валютної виручки аграріїв до кінця року приблизно на 600 млн доларів через введення країнами Східної Європи заборони на імпорт продовольства. 

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button