Світ

Польща повідомила НАТО про порушення свого кордону гелікоптерами Білорусі

Польща повідомила НАТО про порушення свого кордону гелікоптерами Білорусі

Фото: tech.onliner.by

Міноборони Польщі підтвердило, що білоруські гелікоптери порушили державний кордон

Перетин кордону стався у районі прикордонного села Біловеж. Гелікоптери летіли на дуже низькій висоті, через що їх не зафіксували радіолокаційні системи.

Два гелікоптери Білорусі 1 серпня порушили державний кордон Польщі. НАТО було проінформовано про інцидент. Про це повідомила пресслужба Міністерства оборони Польщі.

“Після подання командирами та начальниками служб висновків з аналізу ситуації було встановлено, що сьогодні, 1 серпня 2023 року, сталося порушення повітряного простору Польщі двома білоруськими гелікоптерами, які проводили навчання поблизу кордону”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що перетин кордону стався у районі прикордонного села Біловеж. Гелікоптери летіли на дуже низькій висоті, через що їх не зафіксували радіолокаційні системи.

Міністр оборони Маріуш Блащак закликав збільшити кількість солдатів на кордоні та виділити додаткові сили та засоби, у тому числі бойові вертольоти.

Зазначається, що до Міністерства закордонних справ для пояснень викличуть тимчасового повіреного у справах Білорусі.

Раніше польский прем’єр-міністр Матеуш Моравецький заявив, що частину найманців російської ПВК Вагнер у Білорусі направили у бік Сувальського коридору, який з’єднує Польщу з країнами Балтії та розділяє Білорусь та Калінінградську область Росії.

Нагадаємо, Польща та Литва можуть закрити кордони з Білоруссю.

Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button