Світ

Польща планує запустити військові супутники

Польща планує запустити військові супутники

Фото: Pixabay (ілюстративне фото)

Польща має намір запустити військові супутники

Польща планує придбати супутникову систему, оснащену радіолокаційною та оптичною технологією, яка дозволить вести спостереження за Землею.

Міністерство оборони і Збройні сили Польщі мають намір наступного року запустити серію військових супутників спостереження. Про це заявив на брифінгу заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик, передає Sky News.

За його словами, Польща планує придбати супутникову систему, оснащену радіолокаційною та оптичною технологією, яка дозволить вести спостереження за Землею незалежно від атмосферних умов. При цьому будуть використовуватися як іноземні, так і польські технології.

Віцепрем’єр, міністр національної оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив на тому ж брифінгу, що цьогоріч країна розвиватиме космічні сили, спираючись на уроки, винесені з досвіду України в умовах російського вторгнення.

Раніше повідомлялося, що Польща відправить у космос другу людину у своїй історії. Це результат угоди між Польщею та Європейським космічним агентством, яка також дозволить проводити наукові експерименти на борту Міжнародної космічної станції (МКС).

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button