Світ

Польща обмежить рух вантажівок на КПП з Білоруссю

Польща обмежить рух вантажівок на КПП з Білоруссю

Фото: GDDKiA Bialystok

Вантажівки в РБ (ілюстративне фото)

Польське МВС заявило, що це обмеження – відповідь на заборону Мінська перетинати польським вантажівкам кордон із Литвою та Латвією.

 

Польща з вівторка, 21 лютого, обмежить на кордоні з Білоруссю рух для вантажівок на пункті пропуску Кукурики – Козловичі. Про це повідомляє прес-служба польського міністерства внутрішніх справ.

 

Відомство зазначає, що відповідне рішення ухвалив міністр внутрішніх справ Маріуш Камінський у відповідь на обмеження Білорусі, що забороняють польським вантажівкам перетинати кордон білорусько-литовським і білорусько-латвійським прикордонними пунктами.

 

“Призупинення руху застосовуватиметься з 21 лютого 2023 року, з 19:00, поки білоруська влада не зніме обмеження для польських перевізників. При цьому білоруські перевізники можуть в’їжджати до Білорусі через Литву та Латвію”, – зазначається у повідомленні відомства.

 

На сьогодні на кордоні Польщі та Білорусі працюють поки що два прикордонні пункти. Зокрема, для вантажного транспорту призначається Кукурики – Козловичі, а для легкового – Брест – Тереспіль.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button