Світ

Польща на кордоні з Білоруссю поставила танки

Польща на кордоні з Білоруссю поставила танки

Фото: Міністерство оборони Польщі

Польща біля кордону з Білоруссю розгорнула новий танковий батальйон

У разі виникнення загрози на сході завданням нового підрозділу буде створення ефективного бар’єру для припинення наступальних дій противника.

Польща на кордоні з Республікою Білорусь розгорнула новий танковий батальйон, укомплектований танками К2 виробництва Південної Кореї. Про це у неділю, 12 листопада, повідомляє  пресслужба Міністерства оборони Польщі.

Новий танковий батальйон розпочне роботу у Чартаєві – населеному пункті поблизу кордону з Білоруссю в районі Бреста.

“У Чартаєві починає функціонувати новий танковий батальйон, який увійде до складу 1-ї піхотної дивізії, завданням якої є стримування агресора та гарантування безпеки, якщо ми подивимося на напрямки нападу зі сходу”, – заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

Він зазначив, що інфраструктура для моторизованої бригади створюється з нуля, оскільки раніше там не дислокувалися військові частини.

“Вже створено контейнерне містечко з необхідною соціально-побутовою інфраструктурою, яке забезпечує функціонування 180 бійців. У найближчі роки планується розширення постійної інфраструктури, що дозволить створити інші підрозділи моторизованої бригади”, – заявив міністр. 

Формування 1-ї піхотної дивізії розпочалося у вересні 2022 року. Вона матиме 12 військових частин, зокрема 4 загальновійськові бригади, артилерійську бригаду, 4 полки військових типів і 3 спеціалізовані батальйони. Планується, що дивізія налічуватиме понад 30 тисяч солдатів і буде оснащена найсучаснішим обладнанням.

Міністр оборони додав, що польська армія нарощує потенціал із 2015 року, у тому числі, активно проводить політику модернізації власної армії, що проявляється у закупівлі сучасних зразків озброєння, а також у створенні та відновленні бойових підрозділів.

“Ми будуємо та формуємо нові військові частини. Набираємо молодих добровольців до армії, тих, котрі хочуть пов’язати своє майбутнє з військом Польським. Ми оснащуємо ці підрозділи сучасним озброєнням”, – наголосив міністр.

Польща уклала угода із Британією на суму понад 4 млрд фунтів щодо постачання засобів протиповітряної оборони. 

Нагадаємо, Польща останнім часом активно закуповує різну військову техніку для того, щоб зміцнити оборону країни. Блащак заявив, що польська армія буде найсильнішою сухопутною армією в Європі. Крім того, армія Польщі може стати й найчисленнішою в Європі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button