Світ

Польща і Чехія вводять прикордонний контроль на кордоні зі Словаччиною

Польща і Чехія вводять прикордонний контроль на кордоні зі Словаччиною

Фото: РАР

Польща вводить тимчасовий прикордонний контроль на кордоні зі Словаччиною

Перевірки будуть проводитимуться на кордоні зі Словаччиною для боротьби з нелегальними мігрантами й контрабандистами.


Польща та Чехія в рамках боротьби проти нелегальної міграції з 4 жовтня запровадить на кордоні зі Словаччиною тимчасовий прикордонний контроль щонайменше на 10 днів. Про це повідомляє РАР.

 

“З опівночі ми відновлюємо тимчасовий прикордонний контроль на кордоні зі Словаччиною. Ми перевірятимемо тих, хто в’їжджає до Польщі”, – заявив глава МВС Польщі Маріуш Камінський.

 

За його словами, захід діятиме протягом 10 днів, потім, за необхідності, може продовжуватися ще на 20 днів, але не більше ніж на два місяці.

 

Влада Польщі поінформувала про цей захід Словаччину, Чехію, Німеччину, Австрію.

 

Зазначається, що за останні тижні польські прикордонники засікли на кордоні понад 550 нелегалів поблизу кордону зі Словаччиною.

 

Зі свого боку глава МВС Чехії Віт Ракушан повідомив у мережі X (раніше – Twitter), що його країна із 4 жовтня запроваджує аналогічний захід за погодженням із Польщею.

 

За його словами, перевірки в Чехії проводитимуться вибірково за всією довжиною кордону зі Словаччиною для боротьби з контрабандистами і нелегальними мігрантами. Прикордонний контроль діятиме до 13 жовтня, однак його може бути продовжено.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button