Україна

В ОП заявили про ризики поновлення декларування


В ОП заявили про ризики поновлення декларування

Проблема полягає у тому, щоб урегулювати питання безпеки суб’єктів декларування, вважає Андрій Смирнов.

 
Відновленню декларування доходів чиновників в Україні заважають безпекові питання. На декларантів можуть полювати спецслужби Росії. Про це сказав заступник глави Офісу президента Андрій Смирнов, повідомляє РБК-Укра]на у п’ятницю, 10 березня.
 

 
“Питання у доцільності, своєчасності та надання безпеки особам, які подають декларації, через призму того, що на цих людей полюють спецслужби країни-агресора”, – заявив Смирнов.
 
За словами заступника голови ОП, проблема полягає в тому, щоб урегулювати питання безпеки суб’єктів декларування.
 
“Давайте об’єктивно – країна-агресор із перших днів ескалації агресії полювала і продовжує полювати на певну категорію політично значущих осіб, які впливають на формування внутрішньої політики країни”, – додав Смирнов.
 
Він вважає, що відновити декларування можливо, але необхідно тимчасово закрити доступ до інформації про доходи та майно певних категорій політиків і чиновників.
 
Крім того, багато декларантів втратили майно, або ж воно зареєстроване на тимчасово окупованих територіях. І те, як його декларувати, має бути врегульовано на законодавчому рівні, тобто, самими депутатами, а не НАЗК.
 
Нагадаємо, в Україні вже рік як поставлено на паузу електронне декларування для чиновників та членів їхніх сімей. На це пішли під приводом погроз воєнного часу.
 
При цьому у лютому президент Володимир Зеленський підтримав петицію щодо поновлення декларування посадових осіб.
 
НАБУ розшукує заступника голови Сумської облради
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button