Світ

Поліція Фінляндії завершила розслідування на місці аварії газопроводу

Поліція Фінляндії завершила розслідування на місці аварії газопроводу

Фото: Скриншот

Поліція Фінляндії завершила огляд пошкодженого газопроводу

Фінляндія завершила технічну частину розслідування розгерметизації газопроводу Balticconnector.


Поліція Фінляндії завершила слідчі дії на місці пошкодження газопроводу Balticconnector у Балтійському морі. Про це йдеться у заяві поліції в четвер, 19 жовтня.

 

Зазначається, що тепер буде проведено аналіз зразків, які були зібрані на місці події у співпраці зі збройними силами та береговою охороною Фінляндії.

“Попри те, що огляд місця події у зв’язку з пошкодженням газопроводу завершено, розслідування та присутність правоохоронців у цьому районі продовжуються”, – уточнили в поліції.

 

Територію навколо пошкодження газопроводу буде “широко обстежено”.

Нагадаємо, 8 жовтня фінський державний оператор газотранспортної системи Gasgrid Finland повідомив про перекриття газогону Balticconnector, який поєднує Фінляндію та Естонію, через підозру в можливому витоку газу. 

Для ремонту пошкоджень на газопроводі Balticconnector може знадобитись до п’яти місяців. Ймовірно, газопровід повернеться в експлуатацію не раніше квітня наступного року.

Газопровід Balticconnector прокладено між містом Інкоо у Фінляндії та естонським Палдіскі. Його протяжність дном Балтійського моря становить майже 80 км, по суші в Естонії – 55 км, у Фінляндії – 21 км. Пропускна спроможність – до 2,6 млрд кубометрів на рік. Газопровід запрацював у 2020 році.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button