Світ

Поблизу Японії після підводного виверження вулкана утворився новий острів

Поблизу Японії після підводного виверження вулкана утворився новий острів

Фото: Kyodo News

новий острів діаметром 100 метрів

Біля острова Івото, приблизно за 1200 кілометрів на південь від Токіо, з’явився невеликий острів після підводних вивержень вулканів.

Поблизу японського острова Івото після підводних вулканічних вивержень, що відбувалися наприкінці минулого місяця, утворився невеликий новий острів. Про це повідомляє Kyodo.

Науковці Токійського університету облетіли на гелікоптері район виверження, що приблизно за тисячу кілометрів на південь від Токіо, і підтвердили формування скелястого острова діаметром близько 100 метрів.

За словами науковців, під час вивержень кожні кілька хвилин піднімалися шлейфи, які виникали в результаті взаємодії магми і морської води, і, можливо, досягали висоти понад 50 метрів, іноді вивергаючи каміння діаметром у кілька метрів, які утворили новий острівець.

У водах навколо нового острова було помічено пемзу, а морська вода поблизу змінила колір в результаті вулканічної активності.

Дослідники також зазначили, що у цьому районі океану з підвищеною вулканічною активністю у такий спосіб уже утворилося кілька островів, востаннє таке спостерігалось у 2013 році.

Раніше повідомлялося, що на острові Ява в Індонезії у неділю, 1 жовтня, почалося виверження найвищого у країні вулкану Семеру.

Біля берегів Японії зафіксували потужний землетрус

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button